Skip Ribbon Commands
Skip to main content
Navigate Up

Pengumuman

Carian Kata Kunci:
Tarikh Dari:
Select a date from the calendar.
Tarikh Sehingga:
Select a date from the calendar.
 

PENDAFTARAN PEMBEKAL MELALUI eVENDOR

Tarikh: 17/04/2018

​...

PINDAAN PIAGAM PELANGGAN BAHAGIAN GST

Tarikh: 13/04/2018

​Meluluskan permohonan pendaftaran GST dalam tempoh 24 jam selepas mendapat pengesahan maklumat pendaftaran dari Jabatan Pendaftaran Negara (JPN) atau Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) atau Pihak Berkuasa Tempatan di Sabah dan Sarawak....

PINDAAN TARIKH PEPERIKSAAN KHAS UNTUK MEMASUKI SKIM PERKHIDMATAN PENGUASA KASTAM (PSL) GRED WK41

Tarikh: 12/04/2018

Dengan hormatnya, saya diarahkan merujuk kepada perkara tersebut di atas....

RALAT : GARIS PANDUAN PROSES PENYEDIAAN PENYATA PEMUNGUT DALAM PELAKSANAAN 1GFMAS

Tarikh: 12/03/2018

​...

GARIS PANDUAN PROSES PENYEDIAAN PENYATA PEMUNGUT DALAM PELAKSANAAN 1GFMAS PTJ JKDM

Tarikh: 12/03/2018

Tuan/Puan,

GARIS PANDUAN PROSES PENYEDIAAN PENYATA PEMUNGUT DALAM PELAKSANAAN 1GOVERNMENT FINANCIAL MANAGEMENT AND ACCOUNTING SYSTEM (1GFMAS) DI SEMUA PUSAT TANGGUNGJAWAB (PTJ) PEMUNGUT JABATAN KASTAM DIRAJA MALAYSIA (JKDM)

Dengan segala hormatnya saya diarah merujuk perkara di atas. 

2.      Selaras dengan pelaksanaan 1GFMAS, semua agensi kerajaan (Pusat tanggungjawab dan Pejabat Pemungut) akan menggunapakai portal 1GFMAS menggantikan sistem eSPKB, eTerimaan dan GFMAS sebagai sistem untuk urusan terimaan/kutipaan, kawalan belanjawan, perolehan, pembayaran dan perakaunan berkaitan kewangan kerajaan persekutuan.

3.      Semua kutipan yang melibatkan aktiviti pungutan hasil iaitu Core Business di JKDM akan diperakaunkan di portal 1GFMAS. Sehubungan itu, satu garis panduan khusus untuk semua PTJ Pemungut JKDM telah disediakan bagi menyeragamkan proses perakaunan hasil Jabatan.

4.      Garis Panduan ini akan berkuatkuasa mulai Januari 2018. Diharapkan Garis Panduan ini akan membantu pengguna di PTJ Pemungut dalam menyusun aktiviti pengurusan terimaan dengan lebih baik dan sebagai rujukan dalam memperakaunkan hasil Jabatan dengan betul dan teratur.

5.      Bersama-sama ini disertakan Garis Panduan tersebut untuk rujukan tuan/puan selanjutnya seperti di pautan di bawah. Kerjasama dan perhatian tuan/puan mengenai perkara di atas adalah amat dihargai. 

https://drive.google.com/open?id=11ryElwbQqWZKmQ-CbyHFXcQqYenVUW6c

Sekian, terima kasih.

...

1-5 daripada kira-kira 10 hasil carian
<<<12>>>